Bejelentkezés tanárként

Használati utasítás

1. Regisztráció tanárként

A Kognitív Profil Tesztet regisztrációt követően bármely tanár, vagy érdeklődő szülő szabadon használhatja, a gyerekek felmérésére. Regisztrálni a felső menüben található "Regisztráció" menüpontra kattintva lehet. Regisztráció

2. Belépés tanárként

A rendszerbe belépni a bal oldali "Bejelentkezés tanárként" menüpontra kattintva lehet a regisztráció során megadott email címmel és jelszóval.

Ha Ön elfelejtette a belépéshez szükséges jelszavát, az elfelejtett jelszó oldalon kérhet újat.

3. A rendszer használata

Tanárként belépve a bal oldalon találja a tanári menüpontokat.

A Tanári menüben négy menüpont található: a Tanulóim, Új tanuló, Eredmények letöltése és Csoportmátrix letöltése.

A Tanulóim menüpontra kattintva a már felvett tanulók listáját találjuk. Itt módosíthatjuk már felvett tanulóink adatait ( Szerkesztés gomb), megtekinthetjük a tanuló teszteredményeit ( Teszteredmények gomb), léphetünk be e-mail címükkel ( Belépés vele gomb), vagy akár törölhetjük is.

Ha Ön nem látja a tanári menüt, akkor korábban nem tanár szereppel regisztrált. Ezesetben írjon nekünk az info@kognitivprofil.hu címre.

3.1 Új tanuló felvétele

A Tanári menüben az Új tanuló menüpontra kattintva megadhatja a felvenni szándékozott tanuló adatait. Ezen az oldalon három mező kitöltése kötelező:

  • név
  • születési év
  • első nyelv

Ha a tanuló valamilyen specifikus tanulási zavarral rendelkezik, kérjük ezt a megfelelő jelölőnégyzetek kipipálásával jelezze!

Ha kitöltötte a mezőket, kattintson a Rögzít gombra, és a tanuló felvétele megtörténik. Megkezdődhet a következő tanuló felvitele.

3.2 Tesztek kitöltetése a tanulókkal

A Tanári menüben a Tanulóim menüpontra kattintva találjuk tanulóink listáját.

Nevük mellett a harmadik, Belépés vele gombra () kattintva azonnal átjelentkezünk a tanuló nevében. Ezt a fejlécben megjelenő üdvözlő felirat is jelzi. A felhasználóváltást követően a menü is megváltozik, eltűnik a Tanári menü, helyette pedig megjelenik a Tesztek és az Eredmények menüpont. A Tesztek menüpontra kattintva mindössze annyi a dolgunk, hogy kiválasszuk a tesztet, amit szeretnénk kitöltetni a tanulóval.
A teszt kitöltését követően a tanulónak is lehetősége van megnézni az eredményeit az Eredmények menüpontra kattintva.

Ha egyszerre több tanulóval töltetjük ki a tesztet, először a saját felhasználónevünkkel kell bejelentkezni tanárként minden gépen, majd az egyes gépeken a tanulóknak megfelelő felhasználóra váltani.

3.3 Tanulóink teszteredményei

A Tanári menüben a Tanulóim menüpontra kattintva a már felvett tanulók listáját találjuk.

A tanulóink neve mellett a Teszteredmények gombra () kattintva láthatjuk a tanuló által kitöltött tesztek eredményeit.

3.4 Kognitív profil

A tanulóink listájában a Kognitív profil-ra kattintva láthatjuk a tanuló eredményeit az átlaghoz viszonyítva. Hogy a diagramm értelmezhető legyen, több teszt kitöltésére is szükség van.

A teszteket a sugarak jelölik, míg a tanuló elért pontjait (nem számszerűen, hanem százalékosan) a kék körök mutatják. Több különböző teszt kitöltése esetén a kék köröket összekötve zölddel jelölve láthatjuk a tanuló teljesítményét a rózsaszínnel jelölt átlaghoz képest.

A teszteredmények grafikus megjelenítése folyamatos fejlesztés alatt áll!